Ratsastustunnit ja kurssit


Ratsastustunnit ovat tiistaisin, keskiviikkoisin, perjantaisin sekä lauantaisin. Tallilla järjestetään erilaisia teemakursseja (ponikurssit, poikien seikkailukurssit, ajokurssit, aikuisten kurssit) ja kerhoja. Tallin toiminnasta merkittävä osa on suunnattu erityistä tukea tarvitseville lapsille ja nuorille, joille on omia kursseja ja ryhmiä sekä yksilöohjauksia. Talli tarjoaa myös pararatsastus- ja para-ajotunteja. Kursseista ja ryhmistä tiedotetaan Hopotissa, tallin Facebook-sivuilla, instagramissa ja kotisivuilla.  Pyrimme toimimaan joustavasti ja siksi yksilölliset ratkaisut ovat mahdollisia, esimerkiksi yksityistunnit, kaksari-toiminta sekä omat pienryhmät ovat mahdollista järjestää sovitusti. Etenkin iltapäiväaikoja on hyvin tarjolla.

 

Säännöllisesti kerran viikossa ratsastaville suositellaan kausikorttia. Jos ei halua ostaa kausikorttia, voi varata myös yhden tunnin kerrallaan (irtotunti). Myös peruutuspaikkoja voi ostaa irtotunteina. Ratsastustunnin kesto on 45 minuuttia. Aloitteleville lapsiratsastajille suosittelemme ponikurssia, joissa tunnin pituus on 60 minuuttia. Ponikursseilla opetellaan hoitamaan ja käsittelemään poneja sekä opetellaan ratsastuksen perusasioita. Ryhmäkoko on yleensä 6 ratsukkoa.

 

Ratsastustunnit pitää ratsastuksenohjaaja Essi Kajander. Erityislasten ja -nuorten ohjauksesta vastaa Aila Kajander. Erityisryhmissä on lisäksi toinen ohjaaja sekä avustajia tarpeen mukaan. Tallilla työskentelee kaksi sosionomia sekä pararatsastusohjaaja.  Tällä hetkellä voimme ottaa vain hyvin rajoitetusti aikuisia ja isokokoisia ratsastajia johtuen isojen hevosten vähyydestä. Aikuisten tulee sopia ratsastukset erikseen Essin kanssa.

 

Talutusratsastus ja minikerho


Perheen pienimmille (ei alaikärajaa) on tarjolla talutusratsastusta ja minikerho. Talutustunteja pyritään järjestämään viikottain, mutta niitä voi sopia erikseen myös muulloin ottamalla yhteyttä Ailaan.  Kerätkää oma pieni ryhmä ja varatkaa tunti. Etenkin päiväsaikaan on rauhallista ja vapaita aikoja on hyvin tarjolla.  Talutustunti pitää varata joka kerta erikseen. Minikerho on tarkoitettu alle kouluikäisille lapsille ja se pidetään sunnuntaisin. Minikerhossa pääsee tutustumaan poneihin hoitamalla ja taluttamalla, kerhon toiminnan pääpaino ei ole ratsastuksessa, joka kerta ei välttämättä ratsasteta. Kerhon tavoitteena on kaveritaitojen tukeminen, yhdessä tekeminen, jakaminen ja sopiminen. Leikit ja erilaiset tehtävät kuuluvat kerhon toimintaan. Tilanteen salliessa ponitoiminta toteutetaan pareittain. Kerhoon ilmoittaudutaan joka kerta erikseen. Talutustunnit ja minikerho varataan Hopotista.

 

Hevostaitokerhot


Hevostaitokerhot ovat joka toinen sunnuntai kello 17.30 - 19.00.  Kerhoissa  noudatetaan Ratsastajainliiton laatimaa kerho-ohjelmaa. Kerhoissa ei ratsasteta. Kerholaiset voivat suorittaa hevostaitomerkkejä sitten kun taidot ovat riittävät. Hoitomerkin suorittaminen on edellytys hoitajaksi pääsemiseksi. Hevostaitokerho varataan Hopotin kautta. 

 

Varaukset ja tunnin peruuttaminen


Tuntivaraukset ja -peruutukset tehdään sähköisen ajanvarausjärjestelmän kautta. Varatessasi kauden sitoudut koko kauden maksuihin riippumatta siitä, kuinka monessa erässä maksat laskun. Mikäli asiakas lopettaa kesken kauden ilman lääkärintodistusta tai muuta pätevää syytä, maksaa hän jälkilaskutuksella irtotuntihinnan kaikista kauden tunneistaan takautuvasti. Laskut tulee maksaa eräpäivänä. Hopoti poistaa asiakkaan tuntipaikan automaattisesti, ellei laskua ole maksettu. Jos tarvitset erityisjärjestelyjä, ole yhteydessä Ailaan.

 

Varattu ratsastustunti tulee perua Hopotissa. Tallikortille saa saldoa peruutuksesta, jos se tehdään 24 h ennen tunnin alkamista.  Kauden aikana on mahdollista saada hyvitys kolmesta peruutuksesta.  Peruuttamatonta tuntia ei korvata.

 

Maksuvälineinä käyvät myös Smartum-, Edenred- ja E-passi - maksuvälineet. Tallilla ei ole käytössä maksukorttipäätettä, joten irtotunneille ja talutustunneille tulee varata käteistä ellet ole tehnyt varausta Hopotin kautta. 

 

Vakuutukset


AiKa-talli on Suomen Ratsastajainliiton jäsentalli, jolloin säännöllisillä tunneilla ratsastavien tulee hankkia Green Card tai liittyä johonkin SRL:n jäsenseuraan. Satunnaisesti tunneilla käyvät, alkeiskursseille osallistuvat, sosiaalipedagogiseen hevostoimintaan osallistuvat ja leiriläiset kuuluvat SRL:n vakuutuksen piiriin.

 

Hinnasto ja varausohjeet, kevätkausi 2024