Ratsastustunnit, ajotunnit, kurssit ja muu tallitoiminta

AiKa-talli on monipuolinen, lämminhenkinen ja pieni ratsastuskoulu Sipoon Martinkylässä. Tallin toimintaa ohjaa vahvasti sosiaalipedagoginen ajattelu ja tarjoamme myös toimintaa erityisryhmille, mistä voit lukea lisää täältä. Tallillemme ovat kaikki tervetulleita: isot, pienet, nuoret ja vanhat sekä erityistä tukea tarvitsevat. Kaikki otetaan tasapuolisesti mukaan toimintaan, kullekin sopivalla tavalla. Talli tarjoaa  mahdollisuuksia päästä opettelemaan monipuolisesti erilaisia hevostaitoja.

Tallin säännöt ja käytännöt (päivitetty 19.6.2018)

Ratsastustunnit

Ratsastustunnit ovat tiistaisin, keskiviikkoisin, perjantaisin (aikuisten tunnit) ja lauantaisin. Tallilla pidetään myös erilaisia teemakursseja:  ponikurssit, poikien seikkailukurssit, tallitaidot-kurssi, estekurssit, ajokurssit, erityistä tukea tarvitseville omia kursseja.  Kursseista tiedotetaan Facebookissa sekä kotisivuilla. Aloitteleville ratsastajille suosittelemme ponikursseja.  Voit tutustua kurssitarjontaan Kurssit-kohdassa. Ratsastustunnit pitää ratsastuksenohjaaja-opiskelija Essi Kajander.  Erityislasten ja –ryhmien ohjauksesta vastaa Aila Kajander.

Perheen pienimmille ratsastajille (ei alaikärajaa) pidetään talutusratsastusta lauantaiaamuisin . Talutusratsastustunti pitää varata joka kerta erikseen.

Säännöllisesti kerran viikossa ratsastaville suositellaan kausikorttia, joka sisältää syyskaudella 20 tuntia. Syyskausi on viikot 32-52. Jos ei halua ostaa kausikorttia, voi varata tunnin kerrallaan (”irtotunti”).  Ratsastustunnin kesto on 45 minuuttia. Ryhmissä on yleensä neljästä kuuteen ratsukkoa.

Vakuutukset 

Talli on Suomen Ratsastajainliiton jäsentalli, jolloin säännöllisillä tunneilla ratsastavien tulee hankkia Green Gard tai liittyä johonkin SRL:n jäsenseuraan. Satunnaisesti tunnilla käyvät, alkeiskurssille osallistuvat, leiriläiset sekä sosiaalipedagogisen hevostoiminnan asiakkaat ja neuropsykiatriset valmennettavat kuuluvat SRL:n vakuutuksen piiriin.

Hinnat / syksy 2019

 • kausikortti 19 kertaa 475€ (yhden tunnin hinnaksi tulee 45min / 25€)
 • irtotunti 45min / 28 €
 • taaperotunti tai talutusratsastus 30min / 20€
 • yksityistunti 45 min / 50 €
 • kaksari 45min / 39€/hlö
 • estekaksari 45min / 45€/hlö
 • ajotunti 25 €
 • ponikurssi 10 h / 300€

 • sosiaalipedagoginen hevostoiminta 75 min/ 75 €
 • neuropsykiatrinen valmennus hevosavusteisesti 75 min / 75 €
 • sosiaalipedagoginen hevostoiminta parityöskentely 90 min / 75 €

 • ponisynttärit 25 € / lapsi, vähintään 6 lasta – lisätiedot sähköpostilla tai soittamalla

Ryhmien hinnoista annetaan aina erikseen tarjous. Kurssien hinnat löytyvät kunkin kurssin esitteestä. Kaikki hinnat sisältävät alv 10%.

Kaikkiin hintoihin sisältyy alv. Meillä käy myös Smartumin liikuntasetelit sekä Virike-setelit.

Tunnin peruutus

Varattu tunti tulee perua viimeistään edellisenä päivänä kello 18 mennessä. Peruuttamaton tunti veloitetaan normaalisti.

Varaukset ja tiedustelut – parhaiten tavoittaa tekstiviestillä tai sähköpostilla

Aila Kajander
Puh. 040 581 7060   /  aikaponit@gmail.com

Kurssit

2019

Hepparyhmät Erityisen Ihanille tytöille

Ponikurssit, syksy 2019

Poikien seikkailusunnuntait 18.8 ja 1.9

- - - -

Pienten Poikien Ponikoulu, touko-kesäkuu 2019,

Ratsastuksen ja hevosenhoidon alkeet AIKUISILLE, touko-kesäkuu 2019

Alkeisestekurssi, touko-kesäkuu 2019

Ponikurssit, kevät 2019

Erityisen Ihanat tytöt, kevät 2019

Ensiapukurssi EA 1® (16t), 27.1. ja 3.2.2019 klo 9-16:30

Heppakerho, kevät 2019

- - - -

2018

Tonttupolut 2.12 ja 9.12

Uusi Ponikurssi

Hepparyhmä Erityisen Ihanille tytöille

Poikien seikkailusunnuntait 19.8 ja 16.9

Syksyn ponikurssit

Ratsastuksen ja hevosenhoidon alkeet aikuisille, kesäkuu 2018

Estekurssi, touko-kesäkuu 2018

Inkkarikurssi, kevät 2018

Jatkokurssit keskiviikkoisin ja lauantaisin (Täynnä!)

Ponikurssi tiistaisin (Täynnä!)

Hyvässä olossa - yinjoogakurssi ratsastajille, keskiviikkoisin 14.3, 21.3, 28.3 ja 4.4 klo 18:30-19:30

Erityisen Ihanat, ryhmät maanantaisin (yläasteikäiset) ja perjantaisin (ala-asteikäiset), kevät 2018

Ponikurssi lapsille ja huoltajille, keskiviikkoisin, kevät 2018 (tiedote päivitetty 9.1.2018)

Ratsastuksen ja hevosenhoidon alkeet aikuisille, alkaen 30.12.2017

2017

Tonttupolut 3.12 ja 10.12

Ratsastuksen ja hevosenhoidon alkeet aikuisille

Heppakerho lauantaisin, alkaen 28.10

Lauantain ponikurssi, TÄYNNÄ

Inkkaripäivä 8.10

Erityisen Ihanat, ryhmät maanantaisin (yläasteikäiset) ja perjantaisin (ala-asteikäiset)

Keskiviikon ponikurssi

Lauantain ponikurssi

Estekurssi, huhti-toukokuu, TÄYNNÄ

Ajamisen jatkokurssi, touko-kesäkuu, TÄYNNÄ

Inkkarikurssi, touko-kesäkuu

Heppakerho, kevät 2017

Hevostoimintaa Erityisen Ihanille Lapsille, kevät 2017

Supersuosittu ponikurssi keskiviikkoisin, kevät 2017

2016

Joululoman heppailupaketti (29.12, 30.12 ja 2.1)

Tonttupolkuja taaperoille ja tonttuikäisille (adventtisunnuntaisin: 27.11, 4.12 ja 11.12)
Tarkista kalenterista tonttupolun osallistujatilanne ennen ilmoittautumista! Varaustilanne 27.11, 4.12 ja 11.12.

Kurssi kehitysvammaisille nuorille aikuisille (su 27.11, ti 6.12 ja su 11.12)
Tunnetko kehosi mahdollisuudet? Pysyykö tasapaino? Onko karkea- ja hienomotoriikka hallussa? Kurssi on suunnattu kehitysvammaisille nuorille aikuisille. Kurssilla liikutaan autenttisessa talliympäristössä, joten kurssille osallistuvalla ei tulisi olla suurempia liikkumisrajoitteita tai -esteitä. Ohjaajana toimii liikunta- ja hyvinvointipedagogian opiskelija Miranda Dunderfelt.

Kouluratsastuksen tehokurssi syksyllä 2016
Syyskaudella syvennytään kouluratsastuksen saloihin Milja Rannan johdolla. Jo puolet paikoista on varattu etukäteen - varaa siis paikkasi nyt! Kymmenen kerran kurssi järjestetään parittomien viikkojen torstaisin. Kurssin osallistujat jaetaan kahteen ryhmään.

Ratsastajan kehonhuoltokurssi syksyllä 2016
Nyt keho kuntoon yhdistetyllä jooga-pilates-ratsastuskurssilla! Kurssi on suunnattu työikäisille aikuisille naisille. Kurssin tavoitteena on vahvistaa kehonhallintaa, tasapainoa sekä innostaa pysyvään liikuntaharrastukseen. Jooga-pilates-tunnit pidetään omina tunteinaan Nikkilässä JA’ninas loungen tiloissa ja ratsastustunnit toteutetaan AiKa-tallilla Martinkylässä. Jooga-pilates-tunnit järjestetään lauantaisin ja kurssiin kuuluvat ratsastustunnit perjantai-iltaisin.

Erityisen Ihanat tytöt, syksy 2016 TÄYNNÄ

Satuponiretki 23.10.2016: Päivä prinsessana

Satuponiretki 9.10.2016: Päivä prinsessana

Taaperot valtaavat tallin 1.10.2016 TÄYNNÄ!

Ajokurssi, syksy 2016
Ajokurssi korvattu kolmella ajotunnilla, tunnit maanantaisin (19.9, 26.9 ja 3.10) klo 16:30-17:30

Satuponiretki 25.9.2016: Päivä prinsessana TÄYNNÄ!

Villin lännen metsäretki pojille 11.9.2016 TÄYNNÄ

Satuponiretki 28.8.2016 TÄYNNÄ

Suositut ponikurssit syksyllä 2016 TÄYNNÄ

Suositut ponikurssit ovat täällä taas! Ponikurssi järjestetään kahtena päivänä: tiistain kurssi on tarkoitettu kouluikäisille ja lauantain kurssi "mini-ihmisille". Tiistain kurssilla tavoitteena on tutustua poneihin ja oppia perusasioita ponin käsittelystä ja hoitamisesta. Kurssilla harjoitellaan myös ratsastuksen alkeita. Työskentely tapahtuu pareittain, jolloin samalla sosiaaliset taidot harjaantuvat ja vahvistuvat. Lauantain kurssilla  tutustutaan poneihin ja niiden hoitamiseen. Kurssilla edetään hitaasti, rauhallisesti ja leikinomaisesti. Kurssilla harjoitellaan myös ratsastuksen alkeita, joissa pääpaino on tasapainon ja oman kehon hallinnassa.

Kiinnostaako ajotunnit, hoitajatoiminta tai vaikkapa Ponisynttärit tallilla.. Lue lisää alta ja kysy lisätietoja Ailalta!

Ajotunnit

Oletko kiinnostunut ponilla ajamisesta? Ajotunneille ovat tervetulleita kaikki! Tunti kestää 60 minuuttia, jonka aikana poni valjastetaan, käymme läpi ajo-opetusta ja poni puretaan valjaista. Opettajana toimii Essi Kajander, joka on kokenut kilpa-ajaja raveissa ja valjakkoajossa. Kokeneemmille ajajille tarjoamme valjakkovaljastusta ja valjakkovaunuilla ajoa.

Tunnit järjestetään sopimuksen mukaan.

Hinnat

 • Tunnilla yksi henkilö, 25 €
 • Tunnilla kaksi henkilöä, 20 € / henkilö

Varaukset ja tiedustelut

Essi Kajander
Puh. 045 125 17 16

Hoitajatoiminta

AiKa-tallin hevosten perushoidosta huolehtivat aina tallin aikuiset. Jokaisella tuntiponilla ja -hevosella on omat nimetyt hoitajansa, joka vastaa hevosen hoidosta ratsastustuntien ja kurssien aikana. Hoitaja siis huolehtii hoitoponinsa perusharjauksesta, varustamisesta sekä tarvittaessa avustaa tunnilla. Toimintaperiaatteemme on se, että vanhemmat ja kokeneemmat hoitajat ottava aloittelevan hoitajan rinnalleen mukaan harjoittelemaan ja oppimaan hoitotoimia.

Hoitajat ovat kaikki vapaaehtoisia. Kun hoitaja lupautuu huolehtimaan eläimestä, opettaa se vastuullisuutta ja sitoutumista. Sovituista hoitovuoroista pidetään kiinni ja estymisestä ilmoitetaan hyvissä ajoin. Hoitoponin tai -hevosen saaminen on kunnia ja vastuullinen tehtävä.

Hoitajille järjestämme kerhoja, joissa harjoitellaan hevostaitoja. Hoitajilta edellytetään SRL:n minimerkin ja hoitomerkin suorittamista. Suunnittelemme ja toteutamme myös yhteisiä tapahtumia. Kannustamme hoitajiamme terveellisiin tapoihin: terveelliset eväät, oikeanlainen pukeutuminen, ulkoilu, liikkuminen, itsestään huolehtiminen ja toisista välittäminen.

Ponisynttärit

Tallilla voidaan järjestää ponisynttärit, jolloin ohjelmaan kuuluu ponien hoitoa ja ratsastusta. Yleensä lapset saavat pareittain ponin, mutta synttärisankari saa toivoa oman ponin itselleen. Toivomuksia voidaan ottaa vastaan, ja ohjelman sisältöä voidaan suunnitella yhdessä. Ponihommien jälkeen synttäriherkkuja voi nauttia joko tallissa, talossa tai grillikatoksella – sää yleensä määrittelee paikan. Tarjottavat eivät kuulu ponisynttäreiden hintaan, ne pitää tuoda itse. Käytössä on astiat ja keittiö.


Ponisynttäreiden hinta on 25€/osallistuja kuitenkin niin, että laskutus on vähintään kuudesta lapsesta. Synttärisankarista ei laskuteta. Synttäreitä voidaan järjestää lauantai-iltapäivisin kello 15-17 tai sunnuntaisin sovittuna aikana. Tallin aikataulut ovat melko tiukat, joten kannattaa suunnitella ajoissa juhlien järjestämistä.

Päiväleirit

2019

Erityisten ihanien päivätoiminta, ilmoittaudu nyt!

Leirikesä 2019, ilmoittautumiset Hopotin kautta!

- - - -

2018

AiKa-tallin kesätoiminta 2018

- Yleisleiri ma 18.6 - to 21.6, vielä muutama paikka vapaana

- Erityisen Ihanat Tytöt - kesätoiminta (päivitetty 16.5.2018)

Kepparileiri hiihtolomalla

- - - -

2017

Keppihevosleiri 28.12.2017

Kepparileiri 24.9.2017